Школа пливања и ове године завршена успјешно

И ове године школа пливања коју је организовао “Културно – спортски центар” Гацко у сарадњи са пливачким клубом “Леотар” из Требиња, протекла је успјешно. 

Дјеца и родитељи показали су велико интересовање, па је олимпијски базен Бање прихватио око 130 дјеце из Гацка. Као и прошле године, Општина Гацко је и овај пут подржана овај пројекат и малишанима обезбиједила бесплатан превоз до Требиња. Цијена обуке са попустом износила је 40 марака.

Савјетник за спорт и културу у КСЦ Гацко, Милан Гутовић, каже да је и ове године по узору на претходну примијењен модел позитивне праксе, те да је све протекло у најбољем реду.

“И ове године је била велика заинтересованост дјеце. Радило се по међународном програму обуке непливача са већим бројем инструктора. Дјеца су била распоређена по мањим групама, па су инструктори могли да подједнако сваком дјетету поклоне довољно пажње. Ниво А прошли су сви који су похађали обуку, а ниво Б су успјешно прошла 22 кандидата и тиме су стекли сертификат о успјешно завршеној обуци. Они најмлађи су радили вјежбе и игре у води у малом базену. Ово је једна успјешно завршена обука за ову годину и циљ нам је да се дјеца баве спортом и пливањем када буду у прилици”, каже Гутовић.

Гутовић истиче значај пливања у расту и развоју дјеце школског узраста, али и на јачање воље код дјеце што је врло битно за васпитну компоненту у неком будућем периоду.

Циљ КСЦ Гацко је да се ова успјешно завршена прича понови и наредне године.

 

 

Подијелите вијест