СК “Младост”: Успјешни на такмичењима и турнирима

Стријелци СК „Младост“ Гацко имали су веома успјешан период у протеклих 15 дана у оквиру Школе спорта у Требињу које је финансирало Министарство за породицу омладину и спорт Републике Српске.

У недељу, 30. јула стријелци СК “Младост“ учествовали су на традиционалном стрељачком турниру на Сокоцу. Наши стријелци су били најуспјешнији у мушкој и женској конкуренцији и освојили прва мјеста екипно у обје конкуренције. Појединачно су такође били најбољи. Дјевојке су заузеле сва три прва мјеста, а мушкарци су освојили појединачно златну и бронзану медаљу.

Исти дан су стартовали са првом смјеном стријелаца који гађају по националном програму, на овогодишњем стрељачком кампу у Требињу. У првој смјени су учествовали стријелци узраста пионира, инвалиди и остали који наступају у дисциплини серијска ваздушна пушка. На кампу је учествовало осам такмичара и тренер. Наши стријелци су учествовали на завршном турниру кампа гдје је Дајана Крстојевић освојила друго мјесто у категорији кадеткиња, у дисциплини ваздушна пушка, а Иван Слијепчевић је био други у дисциплини ваздушни пиштољ. У поменутој дисциплини Милован Вуковић је поправио властити рекорд за 50 кругова.

Инвалиди су, у оквиру кампа, гађали КУП инвалида РС у Требињу у недељу, 06. августа  гдје су додијељене три медаље за појединачни пласман. Инвалиди из Гацка нису гађали КУП инвалида РС.

У сриједу, 09. августа на стрељачком турниру „Невесињска олимпијада 2017“ Иван Слијепчевић је са 167 кругова заузео прво мјесто у категорији пионира, а Ивана Лажетић је заузела друго мјесто у категорији јуниорки.  

У петак, 11. августа и инвалиди су гађали у Невесињу за екипне и појединачне пласмане на турниру „Невесињска олимпијада 2017“ и четврто коло лиге инвалида РС. На овом турниру екипа инвалида из Гацка је заузела прво мјесто екипно са 845 кругова. Такмичари су освојили пехар, златне медаље и новчану награду, а гађали су Момир Вуковић (326 кругова), Момо Пљеваљчић (282 круга) и Жељко Марковић (237 кругова).

 У појединачном пласману Момир Вуковић је заузео друго мјесто.

 

 

Подијелите вијест