СК “Младост” Гацко: Ивану злато, Стефану сребро на завршном турниру кампа у Требињу

Стријелци СК „Младост“ су били у задњој смјени кампа од 18. до 25. августа. На кампу су са тренером ове године били стријелци: Вања Ивковић, Иван Слијепчевић, Стефан Ашкрабић, Милош Шушић, Никола Шушић и Стефан Појужина. Истичу да су имали веома успјешан период у протеклих седам дана у оквиру Школе спорта у Требињу, коју финансира Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

На завршном турниру кампа који је одржан у суботу, 24. августа, до медаља су стигли пиштољаши Иван Слијепчевић, који је освојио златну медаљу са 360 кругова и Стефан Ашкрабић је освојио сребро са 359 кругова. Вања Ивковић је пуцала властити рекорд док су и остали такмичари Младости поправили своје резултате.

Иначе, током августа стријелци “Младости” су били активни на разним такмичењима. У недељу, 11. августа стријелци СКИ „Гацко“ у Невесињу су се такмичили на 4. колу лиге инвалида РС као и на Невесињској олимпијади. Турнир је организовао домаћин СКИ „Св. Димитрије“ из Невесиња. За „Гацко“ су гађали: Момир Вуковић, Милован Шумић, Вукота Копривица и Алекса Слијепчевић. Најбољи пласман је постигао Момир Вуковић са погођених 348 кругова, а екипно су заузели четврто мјесто.

„Исти дан смо стартовали са првом смјеном стријелаца који гађају по националном програму, на овогодишњем стрељачком кампу у Требињу. У првој смјени су учествовали стријелци узраста пионира и инвалиди у дисциплини серијска ваздушна пушка“, истичу у клубу.

У петак, 16. августа у Требињу је одржано финале Купа инвалида Р. Српске. Прво мјесто је освојио Живко Боројевић из СКИ „Бања Лука“ који је погодио 354 круга, друго мјесто је припало Момиру Вуковићу из СКИ „Гацко“ са такође 354 круга (лошија задња серија) и трећи је био Мирослав Андрић из РВИ „Леотар“ Требиње, са погођених 345 кругова.

Подијелите вијест