Запажени резултати наших стријелаца у финалу Купа РС и на Видовданском турниру

У Гацку je у суботу, 27. jуна одржано финално такмичење Купа РС у стрељаштву за сениорске категорије, у дисциплини серијска ваздушна пушка.

Гађало се у градској стрељани у Гацку од 11 стрељачких мјеста, 40 метака, по један метак у једну нумерисану мету за меч у времену од 60 минута, а проба је трајала 15 минута. Екипе су биле мјешовите и састојале су се од 2 мушка и 2 женска члана.

Такмичење је екипног карактера и не бодује се појединачно.

СК „Младост“ је наступио у саставу: Јелица Вуковић, Милијана Бошковић, Душан Крстојевић и Милован Вуковић.

Најбоље појединачне резултате финала остварили су стријелци СК „Младости“ Душан Крстојевић 345 кругова и Јелица Вуковић 330 кругова.

Побједник Купа РС је екипа домаћина:

  1. мјесто: СК „Младост“ из Гацка са погођених 1275 кругова;
  2. мјесто: СК „Милан Пилиповић“ из Козарске Дубице са 1129 кругова;
  3. мјесто: СК „Св. Димитрије“ из Невесиња са 989 кругова.

У недељу, 28. јуна Стрељачки клуб инвалида „Гацко“ је учествовао на трећем колу лиге инвалида РС у Бијељини и на традиционалном Видовданском турниру у стрељаштву коме је домаћин и организатор СК „РВИ Орао“ из Бијељине.

Екипа СКИ „Гацко“ је наступила у саставу: Момир Вуковић (327 кругова), Момо Пљеваљчић (240 кругова) и Жељко Марковић (232 круга).

Погодили су 799 кругова и стигли до пехара и медаља заузевши треће мјесто у екипном пласману.  У појединачном пласману до медаље и трећег мјеста појединачно је стигао Момир Вуковић.

Прво мјесто је припало екипи домаћина РВИ „Орао“ из Бијељине а друга је била екипа РВИ „Леотар“ из Требиња.

Подијелите вијест