СК „Младост“ Гацко: Прво коло лиге кадета и јуниора БиХ -2015

Прво коло лиге кадета и јуниора БиХ – 2015. одржано је по календару такмичења стрељачког савеза БиХ, у недељу 8. фебруара, по регијама у  Гацку, Хаџићима и Теслићу. Наступило је десетак стрељачких клубова који раде по међународном програму стрељаштва са 15 такмичарских екипа и око шездесет такмичара.

Резултати екипа и такмичара „Младости“:

  • Најуспјешнији су били јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ, који су заузели прво мјесто екипно са 1496 кругова и освојили 10 бодова испред екипа Леотара и Зенице, а у појединачном пласману је прво мјесто заузео такође члан Младости Урош Вуковић са 521 кругом. За екипу из Гацка гађали су и Душан Крстојевић и Божидар Тепавчевић, а за пласман појединачно Никола Бајчетић и Жељко Шупић.
  • Кадети- ваздушни пиштољ су екипно били други са 968 кругова и 9 освојених бодова. Најбоље пласиран појединачно је Божидар Тепавчевић који је био четврти.
  • Кадети у дисциплини ваздушна пушка су екипно били други са 1071 кругом иза Зенице (1095 кругова), а на трећем мјесту је екипа Геофона из Теслића (1041 круг) са 9 бодова. Појединачно је најбоље пласиран Душан Крстојевић који је заузео друго мјесто са погођених 376 кругова. За екипу кадета гађали су и Бранислав Бошковић и Милован Вуковић.
  • Код кадеткиња је Геофон био први, Младост друга са 1005 кругова и 9 бодова, а трећи Игман из Хаџића. Најбољи пласман је забиљежила Дајана Крстојевић и освојила 7. мјесто појединачно. За нашу екипу су гађале и Драгана Стојановић и Маја Скоко, док су у појединачном пласману још наступиле Ивана Лажетић и Милица Ђедовић.

„Можемо закључити да је наступ у првом колу лиге кадета и јуниора БиХ, за наше стријелце био успјешан, без обзира на хладно вријеме и слабији интензитет  тренинга. Такмичења трају цијелу годину па ћемо се потрудити да задржимо достигнути резултатски ниво како у Републици Српској, тако и у БиХ“ – кажу у Стрељачком клубу „Младост“ Гацко.

 

 

Подијелите вијест