СК „Младост“ Гацко: Одржано XX Првенство БиХ

XX Првенство БиХ, за категорије сениора и јуниора, одржано је у недјељу 16. марта, у Дому стријелаца у Зеници, а учествовали су сви стрељачки  клубови Републике Српске и Федерације БиХ.

СК „Младост“ је наступио са јуниорима и сениорима, у дисциплини ваздушна пушка и ваздушни пиштољ за екипне и појединачне пласмане, а јуниорке и сениорке су наступиле за појединачни пласман, јер је за екипни пласман изостала једна такмичарка.

Постигнути су добри резултати, и то:

Јуниори (ваздушни пиштољ), заузели су друго мјесто екипно, са погођених 1550 кругова, а сениори су били четврти са 1611 кругова. У овој дисциплини гађали су Душан Крстојевић 504 кругова, Никола Бајчетић 512 кругова (властити рекорд), Урош Вуковић 534 кругова, Немања Бјелогрлић 536 кругова и тренер Момир Вуковић 541 погођени круг.

Јуниори (ваздушна пушка), заузели су пето мјесто екипно, са погођених 1699,5 кругова, а гађали су у истом саставу и за сениоре и то: Бранислав Бошковић 577,6 кругова, Душан Крстојевић 577,3 кругова и Божидар Тепавчевић 544,6 погођених кругова.

За јуниорке и сениорке су гађале Милијана Бошковић 385 кругова и Јелица Вуковић 394,3 круга. Иако је била седма појединачно, овај резултат који је постигла Јелица са просјеком по једном хицу 9,86 круга је досадашњи апсолутни клубски рекорд.

Иако су имали четворо такмичара који су се пласирали у финале, исто није гађано ни у једној дисциплини тако да су резултати из основног меча и коначан пласман такмичара.

Подијелите вијест