СК „Младост“ Гацко: Одржано финале КУП РС 2016

У организацији стрељачког клуба „Младост“ Гацко, у дисциплини серијска ваздушна пушка, јуче је у Гацку одржано финале КУП-а РС.

У финалу су учествовале екипе четири стрељачка клуба. Стријелци Младости су били најуспјешнији, те осми пут заредом освојили КУП РС. Наиме, велики прелазни пехар КУПА прелази у трајно власништво екипи која га освоји три пута узастопно, тако да је ово други пут да СК „Младост“ осваја овај пехар, док на својим полицама имају још три освојена.

Пошто је такмичење КУП-а изразито екипно такмичење гдје наступају у једној екипи два мушка и два женска члана, те нема проглашења појединачних резултата, вриједи истаћи да су три прва и пето мјесто појединачно припала стријелцима Младости. Најбољи резултат је постигла Јелица Вуковић са 337 погођених кругова, Маја Скоко је остварила други резултат финала са 318 погођених кругова, а Душан Крстојевић са 314 погођених  кругова.

Резултати екипно:

  1. СК „Младост“ Гацко ………………..      1279 кругова;
  2. СК „Гласинац“ Соколац …………..       1091 кругова;
  3. СК „Рогатица“ Рогатице …………..      1060 кругова;
  4. СК „Св. Димитрије“ Невесиње ….        1076 кругова.

Такмичење је и овога пута протекло у лијепом дружењу, спортској атмосвери, без икаквих примједби и жалби на резултат.

Наредни викенд у Теслићу се одржава званично Првенство РС у кадетској и јуниорској конкуренцији, у дисциплини ваздушна пушка и пиштољ, по међународном програму стрељаштва.

 

 

 

Подијелите вијест