СК “Младост” Гацко: Одржан Новогодишњи турнир за пионире полетарце

Јуче је први пут у Гацку у градској стрељани, у организацији СК „Младост“, одржан „Новогодишњи турнир“ за пионире полетарце у дисциплини серијска ваздушна пушка. Учествовали су најмлађи и ново уписани стријелци клуба.

Приликом проглашења најбољих пионира, на турниру су за побједнике додијељене тренерке. Осталим полетарцима дароване су клупске мајице, а свим такмичарима клуба додијељени су клупски календари, оловке, роковници (блокови) као и стимулације по бодовним листама постигнутих резултата старијим такмичарима за сезону 2018. године.

Такмичење и дружење стријелаца је протекло у ведрој атмосфери и добром расположењу, а поклоне свим такмичарима је додијелио предсједник клуба Драган Јеремић. Присуствовало је тридесетак такмичара и десетак родитеља и чланова управе клуба.

Предсједник је честитао свим присутним божићне и новогодишње празнике, а стријелцима постигнуте резултате у протеклој сезони. Посебно је истакао освојене рекорде пиштољаша појединачно и екипно, на електронске мете, на првенству БиХ у Сарајеву, те зажелио још боље резултате у наредној сезони.

Резултати „Новогодишњег турнира“:

  1. Гојко Манојловић са погођених 143 круга
  2. Димитрије Рајковић са 138 кругова,
  3. Иван Појужина са 127 кругова

Код пионирки најбоља је била Андреа Ковачевић, потом Јана Пиштало и Василија Томић.

У клубу посебно истичу одличан резултат који је постигао њихов најмлађи члан Михајло Томић (2013) од 95 погођених кругова.

Из клуба обавјештавају да сви стријелци који нису били на додјели могу преузети своје стимулације и поклоне на благајни у стрељани код секретара клуба.