СК „Младост“ Гацко најуспјешнији на илинданском турниру на Сокоцу

Отворено првенство Сокоца у стрељаштву, стрељачки турнир који се традиционално одржава поводом славе општине Соколац, одржано је у недељу, 31. јула у дисциплини серијска ваздушна пушка. Наступило је 12 екипа и више од 50 такмичара, који су гађали за екипне и појединачне пласмане.
СК „Младост“ из Гацка наступио је са мушком и женском екипом и био најуспјешнији клуб, како у екипним, тако и у појединачним пласманима.

Сениорке екипно-ваздушна пушка:
1. СК „Младост“ Гацко 465 кругова;
2. СК „Гласинац“ Соколац 425 кругова;
3. СК „Рудар -С“ Угљевик 424 круга.

Сениорке су гађале у саставу Маја Скоко (160 кругова), Дајана Крстојевић (154 круга) и Ивана Лажетић (151 круг).
Екипно су заузеле прво мјесто са погођених 465 кругова. У појединачном пласману Маја Скоко је освојила сребрну медаљу, Дајана Крстојевић бронзану, док је Ивана Лажетић била на четвртом мјесту.

Сениори екипно-ваздушна пушка:
1. СК „Младост“ Гацко 460 кругова;
2. СК „Рудар -С“ Угљевик 447 кругова;
3. СК „Гласинац -2“ Соколац 429 кругова.

Сениори су гађали у саставу Душан Крстојевић (159 кругова), Момир Вуковић (155 кругова) и Стефан Ашкрабић (146 кругова).
Екипно су заузели прво мјесто са погођених 460 кругова. У појединачном пласману Душан Крстојевић је освојио златну медаљу, а Момиру Вуковићу је припала сребрна медаља.

Такмичење је протекло у лијепом дружењу стријелаца, фер и спортској атмосфери.

Наредни викенд у Требињу стартује „Школа спорта РС 2016“ – камп стријелаца у двије смјене, који траје од 7.  до 21. августа на коме ће учествовати десетак стријелаца СК „Младости“ са тренером. У склопу кампа је планирано више званичних такмичења.

Подијелите вијест