СК “Младост” Гацко на Првенству РС 2016

Првенство Републике Српске, за категорије кадета и јуниора, у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, одржано је протеклог викенда у Теслићу. На такмичењу су учествовали  стрељачки клубови РС,  који раде по Међународном програму стрељаштва, и то: СК „Младост“ из Гацка, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Гласинац“ из Сокоца, СК „Рудар-С“ из Угљевика и домаћин, СК „Геофон“ из Теслића.

Ваздушна пушка, кадеткиње и јуниорке:

У дисциплини ваздушна пушка, кадеткиње Младости су гађале у саставу: Прво мјесто припало је Дајана Крстојевић са 394,0 погођених кругова, на шестом мјесту се нашла Ивана Лажетић са 355,5 кругова  док је девето мјесто припало  Тијани Црногорац са 344,4 погођена круга. Кадеткиње су заузеле друго мјесто са погођених 1093,9 круга.

За јуниорску категорију, СК “Младост“ наступио је у истом саставу и такође освојио 2. мјесто екипно.

Треба истаћи да је Дајана Крстојевић апсолутни првак Републике Српске за сезону 2016., освојила двије златне медаље на овом првенству у појединачном, у категоријама кадеткиња и јуниорки и да је своју најближу пратиљу из СК „Геофон“ која је била друга, оставила читавих 10 кругова иза себе.

Ваздушна пушка, кадети и јуниори:

У конкуренцији кадета, дисциплина ваздушна пушка, шесто мјесто заузео је Милован Вуковић са 379,7 погођених кругова. На деветом мјесту се нашао такмичар Милан Паповић са 374,3 круга, док је 14 мјесто припало Луки Скоку са 339,0 кругова. Кадети су екипно заузели треће мјесто са погођених 1093,0 круга.

У јуниорској конкуренцији, такмичари „Младсти“ гађали су у истом саставу, и то: Шесто мјесто Милан Паповић са погођених 568,4 круга, девето мјесто припало је Миловану Вуковићу са 561,7 кругова, док се на 14. мјесту нашао Лука Скоко са 509,1 погођен круг. Са погођених 1639,2 круга, кадети су екипно заузели четврто мјесто.

Ваздушни пиштољ, кадети и јуниори:

У конкуренцији кадета, дисциплина ваздушни пиштољ, треће мјесто освојио је Иван Слијепчевић са 330 погођених кругова. На четвртом се нашао Стефан Ашкрабић са 324 круга, док је седмо мјесто припало Миловану Вуковићу. У овој дисциплини, кадети су екипно погодили 915 кругова и заузели друго мјесто.

Такмичари Малдости и у јуниорској категорији су такође били други екипно, са погођених 1369 кругова. Наступили су у истом саставу: Друго мјесто освојио је Иван Слијепчевић са 498 погођених кругова, на четвртом мјесту нашао се Стефан Ашкрабић са 481 погођен круг, а на седмом мјесту нашао се Милован Вуковић са 390 погођених кругова.

У појединачном пласману, Иван Слијепчевић је заузео треће мјесто у кадетској категорији, док је у јуниорској заузео друго мјесто мјесто појединачно, за сезону 2016. Стефану Ашкрабићу су припала четири мјеста у обје категорије, што је одличан пласман пиштољаша Младости.