СК “Младост” Гацко: Јуниори Младости званични прваци Босне и Херцеговине

Првенство Босне и Херцеговине, ваздушним оружјем  – пушка и пиштољ, по Међународном програму стрељаштва у категоријама јуниора и кадета у обје конкуренције, одржано је у Високом у недељу, 17. јуна, уз учешће стрељачких клубова из цијеле БиХ. Јуниори Младости понијели су титулу првака Босне и Херцеговине за сезону 2018. године, у дисциплини ваздушни пиштољ по Међународном програму стрељаштва.    

У дисциплини ваздушна пушка, у конкуренцији јуниора, гађали су стријелци који гађају у дисциплини ваздушног пиштоља. Са мањим измјенама у екипи, гађали су и кадети у дисциплини ваздушна пушка, и заузели, како кажу, најмање популарно али ипак добро, у овако јакој конкуренцији, 4. мјесто екипно.

Кадети у дисциплини ваздушни пиштољ су стигли међу три прве екипе и освојили пехар и медаље за треће мјесто. Гађали су у саставу: Стефан Ашкрабић, Иван Слијепчевић и Милан Паповић, а двојица наших такмичара су стигли међу тројицу најбољих појединачно у БиХ.

Ранг три првопласиране екипе изгледа овако:

  1. мјесто ОСК “Леотар” из Требиња 1020 кр.
  2. мјесто СК “Сарајево” из Сарајева 1001 кр.
  3. мјесто СК “Младост” из Гацка 940 кр.

Појединачно вице шампион кадета БиХ је Стефан Ашкрабић са 355 погођених кругова, а Иван Слијепчевић са 349 кругова је освојио бронзу и треће мјесто, појединачно.

Јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ су екипни прваци БиХ, те су освојили  пехар и златне медаље за прво мјесто. Гађали су у саставу: Иван Слијепчевић, Стефан Ашкрабић и Милован Вуковић, а  двојица јуниора Младости су стигла међу тројицу најбољих појединачно у БиХ.

Ранг три првопласиране екипе изгледа овако:

  1. мјесто СК “Младост” из Гацка 1552 кр.
  2. мјесто ОСК “Леотар” из Требиња 1539 кр.
  3. мјесто “Сарајево” из Сарајева  1510 кр.

Појединачно вице шампион БиХ у јуниорској категорији је Иван Слијепчевић са 529 погођених кругова, а Стефан Ашкрабић са 527 кругова је освојио бронзу и треће мјесто појединачно.

На такмичењу поред екипе из Гацка, учешће су узели и клубови СК “Сарајево” из Сарајева, СК “Геофон” из Теслића, СК “Гласинац” из Сокоца, СК “Зеница” из Зенице, СК “Тешањ” из Тешња, ОСК “Леотар” из Требиња, СК “Рудар -С” из Угљевика и домаћин такмичења СК “Високо” из Високог.

Наредни викенд по Календару такмичења СС РС, планирано је Финално коло лиге пионира РС у Бијељини.

 

 

 

Подијелите вијест