СК инвалида „Гацко“ учесник Видовданског турнира у Бијељини

СК инвалида „Гацко“ протеклог викенда био је учесник традиционалног Видовданског турнира у стрељаштву, који је одржан у Бијељини. Учествовали су клубови РС, а домаћин и организатор такмичења је био СКИ „ОРАО РВИ“ Бијељина.

Такмичење је одржано у градској стрељани у Бијељини на седам стрељачких мјеста. Уз  ријечи добродошлице, такмичење је отворио предсједник СО Бијељина Мићо Мићић са другим високим званичницима града. Предсједник је на отварању турнира додијелио најновију стандардну пушку „FWB 600“ најпознатијег Њемачког произвођача стрељачког оружја, стријелцу инвалиду Бијељине Велезару Шурбату и клубу.

Мете су оцјењиване електронским апаратом „ДИСАГ“, а делегат ССИ РС је био Неђељко Мићановић из Требиња.

Најуспјешнији такмичар и освајач златне медаље у појединачном пласману је:

  1. Момир Вуковић, СКИ „Гацко“ са погођених 338 кругова;
  2. Здравко Црногорац СКРВИ „Орао“ са 324 круга;
  3. Живко Боројевић СКИ „Бања Лука“ са 322 круга.

Најуспјешнији клуб на Видовданском турниру је клуб домаћин такмичења СКИ „Орао РВИ“ из Бијељине, иначе најуспјешнији клуб РС, који већ дуже времена наступа на такмичењима у Лиги Србије. За СКИ „Гацко“ гађали су за екипни и појединачне пласмане: Момир Вуковић 338 кр, Момо Пљеваљчић 277 кр, и Жељко Марковић 255 погођених кругова. Екипно су освојили пехар и бронзане медаље за треће мјесто са погођених 870 кругова.

  1. СКРВИ „Орао“ из Бијељине са 941 круг
  2. СКИ „Бања Лука“ из Бања Луке са 882 кр.
  3. СКИ „Гацко“ из Гацка са 870 кр.

Такмичење и дружење је протекло у спортској атмосфери.

Подијелите вијест