Сезонско цвијеће за прољећни изглед града (фото)

Радници Јавног предузећа „Комус“ још у понедељак заврнули су рукаве и садњом сезонског цвијећа озваничили почетак прољећног уређења града.

У акцији за љепшу слику града укључени су сви запослени овог предузећа, а ова активност проводи се у оквиру Програма заједничке комуналне потрошње.

Набављено је преко 6 хиљада садница и украсног грмља, а уз подршку Општине, ове године у новом руху биће и оне површине које раније нису биле уређиване.

„Ове активности ће трајати и наредних дана. У току је уређење зелених површина у ужем центру, а ове године укључили смо и неке нове површине. То су површине према Ветеринарској станици, према улици Стојана Ковачевића, према Вртићу (Видовданска улица), један дио у „42“, према насељу „Врта“ испод апотеке и код новог храма“, рекао је технички директор предузећа, Миле Вујичић. Како је рекао, уз њихову подршку Основна школа, Вртић али и Дом здравља такође ће се укључити у акцију уређења код ових јавних установа.

Буџет за набавку овогодишњих садница износи преко 10 хиљада марака, каже Вујичић. Међутим, све то захтијева и одржавање у наредном периоду.

“Буџет за ове сврхе ће нас коштати и више него што је предвиђено, јер оно што се сада уреди и засади треба и да се одржава. Велике су површине. Набавка садница до сада нас је коштала преко 10 хиљада, плус одржавање свега. Оно што је било планирано Програмом то је и утрошено, а Општина нам је изашла у сусрет за додатне радове како би ове године мало више уредили. Набавка је најмања ставка, одржавање је нешто што се не може предвидјети колико ће износити”, истакао је Вујичић.

Средства за јесењу садњу су већ обезбијеђена, а у плану је садња дрвореда код новоизграђеног паркинга испод Дјечијег вртића.

Из овог предузећа напомињу да сваког мјесеца проводе редовне активности. Редовно се врши одржавање зелених површина, прање улица и одвоз смећа, а већ је почело и кошење зараслих површина.

На грађане апелују да поштују њихов труд, те да чувају цвијеће и уређене површине како сав рад не би био узалудан.