Сбер банкa донирала књиге за библиотеку ОШ “Свети Сава” Гацко

Важна донација Основној школи „Свети Сава“ претходне седмице стигла је од Сбер банке (SBERBANK), у виду средстава за набавку лектира, односно наслова који су недостајали библиотечком фонду.

Директор Основне школе “Свети Сава” Гацко, Никола Милинковић, захвалио се Сбер банци на донацији у име ученика и у своје лично име. “Хвала дародавцу на пажњи и вриједном поклону. Обогатили смо фонд библиотеке, а надамо се да ће нови наслови заинтересовати наше ученике које учимо колика је важност писане ријечи”, рекао је Милинковић.

Према ријечима професора Енглеског језика и књижевности, Јоване Милићевић, у питању су наслови предвиђени за разредну наставу, тј. од другог до петог разреда.

„Захваљујући овој донацији, библиотека располаже са скоро свим лектирама за млађе ученике. Недостаје нам неколико  наслова , а то су Пипи дуга чарапа од Астрид Линдгрен и два наслова од Душка Радовића – Капетан Џон Пиплфокс и Разбојник Кађа и принцеза Нађа. Захваљујемо се и позивамо друге субјекте да допринесу обнови фонда књига како би наведене лектире биле доступне за читање нашим ученицима“, истакла је Милићевић.

Када су лектире за старије ученике у питању, тј.за предметну  наставу, недостају наслови који су уведени од ове  школске године па је следећи корак набавка истих.