Савез општина Источне Херцеговине засједао у Невесињу

На јучерашњој сједници Извршног савјета Савеза општина Источне Херцеговина, која је одржана у Невесињу, заједнички је оцијењено да у изборној години није прикладно доносити тако важну одлуку као што је успостављање новог сједишта предузећа ХЕ “Дабар”.

Наиме, Савез општина Источне Херцеговине тражи од представника ХЕ „Дабар“ и „Хидроелектрана на Требишњици“, да упознају начелнике општина из ове регије о проведеним активностима на пројекту „Горњи хоризонти“ и плановима за наредни период, те предлаже да се сачека са одлуком о евентуалном измјештању сједишта овога предузећа из Требиња, до почетка радова на главном пројекту.

Чланови Извршног савјета су са проф. др Јовом Атељевићем, потписали Уговор о изради Стратегије развоја Источне Херцеговине. Разматран је и захтјев Координационог одбора БОРС-а за помоћ породицама из борачких категорија. Одобрена су средства од 2.500 КМ за социјално најугроженије породице из ове популације. Представљена је и иницијатива ОСЦЕ-а за промовисање политичке културе и културе дијалога у Источно – Херцеговачким општинама.

Како је нагласио предсједник Извршног савјета, Момчило Шиљеговић, закључци са јучерашње сједнице биће прослијеђени Влади РС, Електропривреди РС, ХЕТ- у и ХЕ „Дабар“.

Сједници су присуствовали представници свих општина Источне Херцеговине, осим општине Билећа.

(Радио Невесиње)

Подијелите вијест