Састанак старјешина Ватрогасног савеза Источне Херцеговине

Данас је у просторијама Ватрогасне јединице „Гацко“ одржан састанак старјешина Ватрогасног савеза Источне Херцеговине. Састанку су присуствовали предсједник Ватрогасног савеза Горан Стојаковић, секретар савеза Слободан Јотић и командири Ватрогасних јединица из Источне Херцеговине.

Тема састанка је анализа пожара у пожарној сезони, са посебним освртом на пожар који је претходиних дана захватио подручје Требиња. Разматране су и припремне активности Ватрогасног савеза за припрему плана техничког опремања за 2017. годину.

Регија Херцеговина је у току ове године добила три нова ватрогасна возила, а очекују се још два.
„То је један значајан искорак и један допринос да ова регија и Ватрогасне јединице имају техничке могућности да своје задатке испуњавају и ефикасно и на задовољство свих грађана који живе у овим општинама. Оваквим приступом покушавамо да максимално подржимо ову регију“, истакао је Горан Стојаковић, предсједник Ватрогасног савеза РС.

Небојша Авдаловић, старјешина Ватрогасне јединице „Гацко“, подсјетио је да су гатачки ватрогасци обогатили возни парк за најсавременије навално возило марке МАН које у потпуности одговара потребама јединице и свим изазовима гатачког подручја. Ово возило је набављено из намјенских средстава Ватрогасног савеза РС у износу од 250.000 КМ уз учешће Општине Гацко од 86.000 КМ.

На данашњем састанку било је ријечи и о припреми и анализи за доношење новог Закона за заштиту од пожара, усаглашавање ставова по том питању, као и о актуелној проблематици у раду Ватрогасног савеза РС.