Саопштење из ФК “Младост“ Гацко

Поводом изјаве судије Горана Лакића из Брчког и тешких оптужби на рачун домаћина да је избјегао линч у Гацку Предсједништво ФК „Младост“ из Гацка издаје следеће саопштење.

У првенственој утакмици 15. кола  Првенства РС између ФК „Младост“-ФК „Крупа“ из Крупе на Врбасу која је одиграна у суботу у Гацку побиједио је спретнији и сретнији тим резултатом 2:1, другим голом постигнутим из сумњиве ситуације након недосуђеног офсајда. Од мирне утакмице два пријатељска клуба, праву првенствену без иједног тежег прекршаја, а са 6 жутих и 3 црвена картона судија Горан Лакић је направио Косовски бој по „жртвама“.

Главни судија Лакић из Брчког и помоћни судија Вуковић из Бијељине су својим одлукама директно утицали на резултат утакмице. У 45. минуту након прекршаја домаћем играчу Сушићу даје жути картон. У том моменту лопта се докотрљала до домаћег играча који је без намјере гурнуо према гостујућем играчу, а судија му престрого додјељује други жути картон и пут у свлачионицу.

У 58. минуту игре гости су постигли други погодак након офсајда који није сигнализирао помоћни судија Вуковић.У 85. минуту искључење гостујућег играча Цвијановића изазвало је смијех на трибинама, а образложење главног судије је било „псовка“ што нико на терену није чуо.

Одлуке које је доносио судијски пар изазвале су бурне протесте и негодовања како на трибинама тако и код представника оба клуба.

Поставља се питање зашто је главни судија Лакић делегиран само два дана прије одигравања утакмице? Ко стоји иза овог судије, јер ако боље прочитамо његову биографију јасно је да неби могао бити на листи. Шта треба да се деси па да исти престане дијелит „правду“ по теренима РС? Након свега као награду судија добија оцјену 8.2.

Тешке оптужбе на рачун домаћина наведене и исконструисане у изјави главног судије су плод његове маште јер је заборавио да сва службена лица у Гацку буду дочекана и испраћена како то доликује клубу са дугогодишњом традицијом. Да није била угрожена безбједност службених лица могу то потврдити и припадници полиције који су били на лицу мјеста.

Тражимо од Комисије за такмичење да детаљно прегледа снимак утакмице, да узме изјаве од службених лица, припадника полиције, прозваних у изјави домаћина и госта и донесе свој коначан суд након чега ће клуб предузети даље активности против поменутог судије.

Подијелите вијест