Родољуб Драшковић у посјети општини Гацко: Најављене нове инвестиције

О улагањима у општину Гацко и привредном развоју општине, начелник Општине Гацко, Милан Радмиловић са сарадницима, јуче је разговарао са највећим херцеговачким привредником, власником компаније „Swisslion“ Родољубом Драшковићем. Састанку је присуствовао делегат у вијећу народа РС, Вукота Говедарица и директори јавних установа и предузећа из општине Гацко.

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић рекао је да Гацку и Херцеговини недостају нова радна мјеста и то је једна од тема састанка са господином Драшковићем, који је показао спремност за инвестирање у Гацко.

„Ближи циљ нам је заједничко улагање у Гацко, компаније Драшковић и Бинго система који је купио бившу фабрику „Декоратива“ гдје ће бити обезбијеђено стотињак радних мјеста. Договор је орјентација на производњу јер у Гацку има довољно маркета у односу на број потрошача“, истакао је Радмиловић.

Како је потврдио Радмиловић, у наредном периоду слиједи завршетак великог пројекта водоснабдијевања који је 65 % урађен и финансијски и грађевински и изградња спортске дворане која је завршена са 55% радова.

„У плану је и асфалтирање десетак сеоских путева гдје живе људи и баве се сточарством јер је то основни предуслов да би се људи задржали на селу. У граду имамо још четири улице које нису завршене. За други дио мандата остаће један велики пројекат канализација  и колектор, а посебан нагласак даћемо на развој“, истакао је Радмиловић.

Осим Рудника и Термоелектране, важни ресурси у Гацку су туризам и пољопривреда и могући прерађивачки капацитети на бази пољопривреде. Гацко има велики ревир за развој пољопривреде и за развој туризма.  

„Зеленгора је рај на земљи само је потребно да се заврше инфраструктурни пројекти, изградња квалитетног пута и електрична енергија, и да тај ревир добије шансу за даљи развој“, рекао је Радмиловић.

Учесници јучерашњег састанка једногласни су да све ресурсе које општина Гацко има ставе на располагање укључујући и могуће подстицаје општине, а све у циљу отварања нових радних мјеста из области угоститељства, пољопривреде, туризма. Ти пројекти би интегрисали ове области више него што су досад били интегрисани.

Компанија Родољуба Драшковића планира да у наредних пет година у Херцеговину уложи 150 милиона евра. Шансу  развоја Гацка види у развоју планинског туризма, села и сточарства, производње органске хране, као и развоју сточних фондова.

„Успоставићу квалитетан систем између јавног сектора привреде и реалног сектора, а то су приватници и предузетници. Спреман сам да јачам реални сектор привреде и да користим привредне потенцијале. Потенцијал имамо, aли треба да скренемо пажњу на млађе генерације да се враћају у Херцеговину гдје ћемо стварати нова радна мјеста“, рекао је Драшковић.

Према ријечима Драшковића, након конституисања локале самоуправе конституисаће се и привредно ткиво и конкретно разговарати о развојним програмима гатачке привреде.

„Започете пројекте и своју визију у свеукупном развоју Херцеговине нећу напустити. Наставићу да трајем и да створим озбиљан привредни амбијент“, закључио је Драшковић.

Подијелите вијест