Ретроспектива гатачких спортских колектива

Спортска сезона 2020/21, свакако је атипична због вируса Kовид – 19, па су спортисти и клубови морали да се навикну на неке апсолутно нове навике. Наиме, стадиони и дворане су сабласно празни, организација утакмица зависно од такмичења и организације, захтјева најстрожије критеријуме.

Тако је било управо и у Гацку, ако посматрамо са спортског аспекта. Спорт није и неће, без обзира на све остати на маргинама друштва, но свједоци смо да је много претрпио од почетка корона вируса.

Наши гатачки клубови, овe године у принципи имали су у континуитету запажене резултате.

Женски одбојкашки клуб Гацко (ЖОК) завршио је сезону са два финала Купа (РС и БиХ) те, одбојкашице из нашег града заустављене су од УОК Бањалука Волеј у полуфиналу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Одбојкаши Гацка, ову сезону такмичили су се у Првој лиги Републике Српске. Они су лигашки дио сезоне завршили на четвртом мјесту, да би у борби за полуфиналу били бољи од Дрине из Зворника. На путу за финале сачекао их је Радник из Бијељине и ту су и заустављени.

Фудбалери Младости такмиче се у оквиру Друге лиге Републике Српске група “Исток”, тренутно су ван опасне зоне када је бодовни салдо у питању, имају 22 бода и на 11. су позицији након 18 одиграних кола. Због добро познате ситуације са пооштравањем мјера због погоршања епидемиолошке ситуација, прекинута су сва такмичења, када је аматерски фудбал у питању, односно све лиге испод Прве лиге. Постоји велика вјероватноћа да ће се овај викенд наставити такмичење, уколико Фудбалски савез Републике Српске да “зелено свјетло”, а наши фудбалери у 19. колу одиграће на гостовању против Братства из Братунцa.

Омладински кошаркашки клуб Гацко игра једну коректну сезону у друголигашком друштво кошарке Републике Српске. И код њих су обустављена такмичења, а наредни меч играју против Варде ХЕ у Вишеграду.

Такође и наши остали спортисти, Стрељачки клуб Младост и борилачки колективи иза себе имају једну тешку сезону, јер су такмичења обустављена или пролонгирана.