Републички штаб за ванредне ситуације: Све мјере продужене до 2. новембра

На 58. сједници Републичког штаба за ванредне ситуације разматрана је епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те је донесен Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID 19) у Републици Српској, којим су продужене све превентивне мјере до 02.11.2020. године, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Јединице локалне самоуправе дужне су да своје акте усагласе са овим закључком, а у случају погоршане епидемиолошке ситуације на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске прихватио је Информацију о потреби расподјеле прехрамбених намирница (уље, шећер, брашно) које се налазе у складишту Црвеног крста Републике Српске. Расподјела намирница извршиће се према домовима ученика и студентским домовима у Републици Српској, хуманитарним удружењима, градским, општинским организацијама и јавним кухињама Црвеног крста Републике Српске.

Будући да је препорукама Института за јавно здравство Републике Српске наведено да је потребно пратити, поред осталих симптома, и тјелесну температуру ученика и радника у васпитно-образовним установама, Републички штаб за ванредне ситуације одобрио је да Институт испоручи Министарству просвјете и културе Републике Српске бесконтактне топломјере, које има на располагању.