Републички штаб за ванредне ситуације: Мјере продужене до 18. марта

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је у Бањалуци, 70. сједницу, на којој је разматрао епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, те констатовао да је погоршана епидемиолошка ситуација у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Источном Сарајеву.

Сходно епидемиолошкој ситуацији, Републички штаб продужио је досадашње мјере за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID 19) у Републици Српској до 18. 03. 2021. године.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је издао наредбу градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у градовима и општинама гдје је погоршана епидемиолошка ситуација, да хитно преузму све мјере из своје надлежности по питању сузбијања ширења вируса корона и да о томе, у наредних 48 часова, обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Републички штаб за ванредне ситуације у наредних неколико дана организоваће састанке са свим командантима градских и општинских штабова за ванредне ситуације на којима ће они извјестити Републички штаб о преузетим мјерама и активностима на сузбијању пандемије вируса корона на теритoрији општина и градова.

Републички штаб за ванредне ситуације је издао и наредбу Стручном оперативном тиму (СОТ) да интензивира свој рад сходно погоршању епидемиолошке ситуације у Републици Српској. Ово се односи на стално засједање, прикупљање извјештаја од градских и општинских штабова, анализирање и припремање информација, те редовно извјештавање Републичког штаба за ванредне ситуације.