Регионално квиз такмичење у познавању покрета Црвеног крста – Прво мјесто за гачане

Активисти Општинске организације црвеног крста Гацко показали су завидно знање на јуче одржаном регионалном  квиз такмичењу у познавању покрета Црвеног крста, у Билећи.  Учешће на такмичењу је узело  шест школа из Источне Херцеговине : Требиња, Билеће, Гацка, Љубиња, Берковића и Невесиња.

Прво мјесто и пласман на Републичко такмичење, које ће 14. новембра бити приређено у сједишту ЦК РС на Палама, заузела је ОШ „Свети Сава“ из Гацка са 43 освојена бода. На другом мјесту нашла се невесињска ОШ „Ристо Пророковић“са 41 бод, а на трећем , домаћин такмичења, ОШ „Свети Сава“ из Билеће са 40 освојених бодова.

Екипе, које је чинио по један ученик седмог, осмог и деветог разреда, у три етапе су одговарале на питања о томе шта ради Црвени крст и које су његове програмске активности. Секретар Координационог одбора ЦК Источне Херцеговине, Бранислав Арнаутовић, који је водио квиз такмичење, истакао је да је цијелокупна организација била на завидном нивоу као и знање које су млади активисти показали у квизу.  “Врло је тешко запамтити и баратати свим терминима у овој области, али су нас наша дјеца одушевила и све научилa са разумијевањем”, додао је Арнаутовић.                                                                                                        

(Моја Херцеговина/Општина Гацко)