„Растимо заједно“ на 3. Oтвореном првенству РС у атлетици

У организацији Спортског савеза МеНеРаЛи РС (Ментално недовољно развијених лица), 4. априла 2015. године у Бања Луци је одржано „3. Отворено првенство Републике Српске у атлетици“.

На такмичењу су учествовали по једно удружење из Републике  Хрватске,  Републике Србије и Федерације Бих и 11 удружења из Републике Српске, а учествовало је и Удружење родитеља и пријатеља дјеце и омладине са посебним потребама „Растимо заједно“ Гацко.

Наши другари из Удружења „Растимо заједно“ су нас и овај пут достојно представили. На спортском такмичењу учешће су узели: Славица Лучић, Миодраг Шуковић и Мирјана Филиповић. У Гацко су нам донијели четири сребрене медаље. У трчању на 100 м, јуниорке, Мирјана Филиповић је освојила 2. мјесто, док је и Славица Лучић у трчању на 100 м за сенирке освојила друго мјесто. У дисциплини „трчање на 200 м“, Славица Лучић је освојила 2. мјесто за сениорке, а Мирјана Филиповић друго мјесто за јунирке. Миодраг Шуковић је освојио 5. мјесто у дисциплини трчање на 100 м, сениори.

Такмичење је било занимљиво, склопљена су нова пријатељства, обновљена стара и још једном срушене предрасуде и стереотипи. Наши другари из Удружења „Растимо заједно“ су нам још једном показали да су итекако способни да шаљу позитивну слику о нашем граду и хвала им за то. Они са нестрпљењем очекују наредно такмичање, а то нестрпљење са њима дијелимо и ми.