Расписан Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика

Расписан је Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica/Виа Динарика – Унапређење туристичке понуде и услуга дуж стаза Виа Динарике у Босни и Херцеговини.

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта Виа Динарика, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС).

Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околине и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Виа Динарика има за циљ да промовише значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета, те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају УСАИД, АИЦС, Федерално министарство околине и туризма и јединице локалне самоуправе на које се овај позив и односи: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње, а циљ му је да додатно допринесе развоју иницијативе Виа Динарика, као и опоравку од пандемије Ковид-19 која је највише погодила сектор туризма.

У складу с горе наведеним, овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на сљедеће 2 приоритетне области:

Приоритетна област 1: Побољшање услова и проширење капацитета туристичких смјештајних објеката дуж стаза Виа Динарике унутар следећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње.

Приоритетна област 2: Унапређење постојећих и повећање разноликости туристичких услуга у области туризма у природи (културног, историјског, спортско-рекреативног и авантуристичког туризма и слично) дуж стаза Виа Динарике унутар следећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње.Подносилац пријаве може поднијети максимално један пројектни приједлог по свакој приоритетној области овог јавног позива

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, која желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до сриједе, 7.10.2020. године до 16:00 сати.

Све пријаве слати искључиво на адресу:
Развојни програм Уједињених нација (УНДП)
UN House
Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ
Друга фаза пројекта Виа Динарика

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје. Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити искључиво путем електронске поште, најкасније 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним називом позива у предмету поруке, и то на следећу e-mail адресу: registry.ba@undp.org. Молимо да назначите да се питања односе на пројекат Виа Динарика.

Непосредно након објаве јавног позива, пројекат Виа Динарика ће организовати инфо сесију током које ће се презентовати сви аспекти јавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесије потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о јавном позиву.
Датум и вријеме инфо сесије ће бити објављени на УНДП wеб страници: www.ba.undp.org и на страници пројекта: https://viadinarica.com/.