Радови на изградњи спортске дворане у Гацку теку планираном динамиком

Замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић и начелник Oдјељења за просторно  планирање и цивилну заштиту, Алекса Зеленовић, данас  су обишли радове на изградњи спортске дворане у Гацку.

Након краће паузе, радови су настављени и завршен је конструктивни дио који подразумијева све монтажне, бетонске и армирано бетонске радове, укључујући и земљане радове.

Према ријечима замјеника начелника, Радоице Антуновића, Општина Гацко доста улаже у спортске клубове и спортска дворана је Гацку недостајала за успјешан развој спорта.

„Наши клубови су достигли ниво учешћа у европским куповима и да не би морали своје утакмице играти ван Гацка донесена је одлука да се приступи изградњи дворане која ће задовољавати све услове како за тренинге, тако и за утакмице у домаћем и међународном такмичењу“, истакао је Антуновић.

Пројектован је и дио дворане за борилачке спортове који су у Гацку доста развијени. Висина и габарити су предвиђени да задовољавају међународне стандарде, а капацитет дворане је око 760 сједећих мјеста.

Начелник Oдјељења за просторно планирање и цивилну заштиту, Алекса Зеленовић, истакао је да су радовима на овом објекту претходили припремни радови везани за измијештање инсталација уз обезбјеђење индустријског цјевовода и свих битних инсталација које се изводе према пројекту, сагласностима и према пројекту околног уређења.

„Требало је обрадити комплетан плато почевши од скидања хумуса, до насипања и пројектовања зоне. То је прецизно урађено тако да сада имамо урађено околно уређење на нивоу пред припрему за асфалт. Овде су урађени сви конструктивни радови од темеља, темељних греда, стубова као главних вертикалних носача који имају висину више од 9 метара, главних кровних носача рађених у комаду и сегментно, који су армирано бетонски, преднапрегнути. Сви монтажни радови урађени су у року и квалитетно и с тим смо јако задовољни“, закључио је Зеленовић.

Видоје Давидовић, руководилац градилишта, потврдио је да радови теку предвиђеном динамиком и према прописима. У наредном периоду слиједи израда челичне потконструкције и затварање објеката са панелима, затварање столарије и фини радови на објекту.

Изградња спортске дворане почела је крајем 2019. године. Извођач радова је конзорцијум „Антикорозија“ д.о.о. Гацко и „Ширбеговић инжењеринг“ д.о.о. Грачаница.  Вриједност радова које финансира општина Гацко је око 3 милона марака.