Радови на изградњи приступног пута у насељу Ривина

У насељу Ривина у Гацку изводе се радови на изградњи приступног пута за стамбене и друге објекте, потврдио је начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту, Алекса Зеленовић. Радови које изводи фирма “Конструктор инжињеринг”, до сада су изведени на нивоу земљаног ископа, изградњу доњег строја и насипању подлоге за асфалт. Обезбијеђен је и продужетак трасе, додаје Зеленовић, уз такозвану “страну” према објектима у самом сјеверном дијелу, који су имали прилаз са сјевероисточног дијела улице.

“Ови радови су уговорени и наставиће се прије уградње асфалта. За ову трасу планирано је 90 тона асфалта који ће бити уграђен када извођач буде уплатио средства и надам се да ће то бити урађено у најбољем временском тренутку. Са тим се рјешава питање прилаза за седам кућа, плус двије куће у овој другој фази”, појаснио је Зеленовић.

Вриједност радова које финансира Општина Гацко износи око 24 хиљаде, а за другу фазу, односно продужетак радова, вриједност износи око 6 хиљада марака, каже Зеленовић.

“Трудимо се да радове наставимо и обједимо у најповољнијем временском моменту, чиме ће бити урађена врло битна компонента једне улице у којој становници нису имали обезбијеђен приступ објектима више од 30 година. Омогућен је нормалан живот мјештанима, а самим тим и положај објеката који се налазе скоро у самом центру града је добио на атрактивности”, рекао је Зеленовић.

На локацији постојећег објекта који је експроприсан за потребе изградње ове улице, планира се изградња једног вишепородичног, стамбено пословног објекта, са подземним гаражама и другим садржајима. Од стране овлаштене фирме урађено стручно мишљење као и урбанистичко-технички услови.

“На сједници Скупштине општине биће донијета одлука о расписивању лицитације, односно услова који се предвиђају за изградњу тог објекта, тако да ће тај дио града бити покривен једном стамбено – пословном зградом на најбољој могућој локацији, која ће бити дата најповољнијем понуђачу да уради станове и пословне просторе за тржиште”, закључио је Зеленовић.