Прослављен двадесет први рођендан Радио Гацка

У суботу, 07. децембра, прослављена је двадесет и једна година постојања и успјешног рада јединог локалног медија у нашој општини – Радио Гацка.

Радио је почео да емитује програм 7. децембра 1992. године и тада је био једини прозор у свијет и једини начин да се становници наше општине информишу. Дружење са нама су почели у једном нимало лијепом времену, ратном вихору, са минимумом опреме. Године су пролазиле, све се мијењало па се и техника усавршавала. Одговорним радом, Радио Гацко је убрзо задобио  повјерење широког аудиторијума.

Овај електронски медиј, седмочасовни програм  емитује на ултра краткоталасној фреквенцији  88,7 и 90 мегахерца, и  квалитетеним сигналом покрива шире подручје гатачке општине те дијелове сусједних херецеговачких општина. Сходно Уговору са Радио Телевизијом Републике Српске,  након 15 часова на фрекевенцији Радио Гацко реемитује се програм РТРС-а.

Општина Гацко има свој радио способан да се нађе на мјесту дешавања свих привредних, политичких, културнох и спортских дешавања на широком простору општине  и тако је постао право народно гласило. Слух за имулсе новог времена, углед у јавности, поштовање према утемељивачима  гарантује  опстанак ове медијске  куће. Путем интернета, доступан је и гачанима који више нису у свом граду и остављају углавном позитивне критике. Како кажу запослени овог радија, сада је иза њих 21 година успјешног рада, у којима су се трудили да буду објективни и информативни.

Радио Гацко емитује програм у складу са савременим начином живота и по вољи аудиторијума. Програмску шему чини свеколики живот општине од економије, културе, образовања, спорта, дјечијих и омладинских и комерцијланих  програма  до неизбјежне политике.
Слушаоци дају приоритет Јутарњем програму, емисијама Отвореног програма, тематским  контакт емисијама, а ту је и увијек радо слушана дјечија емисија „Шарени свијет маште“.

Радио Гацко посједује Дозволу за рад Регулатирне агенције за комуникације.

Подијелите вијест