Промоција удружења “Херцеговина”: Гусле одјекивале Суботицом (видео)

По узору на земљаке из других средина, у Бачком Душанову 26. јанура, основано је завичајно удружење “Херцеговина”. Ради се о добровољном невладином, нестраначком и непрофитном удружењу, чији члан може бити свако ко поштује културу и традицију Срба из Херцеговине.

Тим поводом, у хотелу Патриа у Суботици на Сретење Господње, одржана је прва приступна конвенција. У присуству великог броја гостију, поред челниих људи Суботице, скупу су присуствовали и начелник општине Гацко Милан Радмиловић, начелник општине Невесиње, Момчило Шиљеговић и начелник општине Источни Мостар, Радован Палавестра.

Предсjедник удружења, Сретен Пиштало, je истакао да је поред његовања традиционалних вриједности Срба из Херцеговине, првенствени задатак удружења да допринесе квалитетнијем и бољем животу самих Херцеговаца.

У културном-умјетничком дијелу програма који је водио Миливоје Бештић, госте су забавили гуслари Бошко Вујачић и Славко Алексић, КУД “Младост”, а посебан печат читавом догађају дала је глумица Ивана Жигон.

(Слободна Херцеговина)

Подијелите вијест