Прољеће дочекано уз стихове: Одржано пјесничко вече у Гацку

У сусрет прољећу, традиционално на 21. мартовску ноћ, гатачки пјесници домаћој публици поклонили су још једно, шесто по реду, пјесничко вече. У пријатном амбијенту Парохијског дома у Гацку, изнова смо чули стухове добро познатих и неријетко награђиваних пјесника, али и оних који ће тек својим стиховима добити повјерење публике.

Вече је отворено стиховима пјесника Ђорђа Дабарчића, а потом су се низали стихови Сретена Видаковића, Драгице Ивановић, Јована Делића и Зорана Шупића. Да поезија не познаје и нема границе, синоћ је, на изненађење многих, доказао парох Друге гатачке парохије, Александар Гајић.

У паузама између стихова, публика је имала прилику да се присјети књижевних јубилеја, цитата из књижевних текстова који су обиљежили годину од прошлих сусрета пјесника, као и добитника НИН-ове награде за прошлу годину.

Вече су обогатили и млади таленти СШЦ “Перо Слијепчевић” Гацко, рецитујући и на Руском језику. Почастили су нас пјесмом која је обојила већ стиховима оплемењено вече. Ту су и полазници Музичке школе “Свети Роман Мелод”, који су тоновима виолине, клавира и гитаре, наговијестили таленат који се већ препознаје.

Организатори и ове, шесте по реду пјесничке вечери, били су ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко и ОО СПКД “Просвјета” Гацко.