Пријем за шампионке: Представници општине угостили јуниорску екипу ЖОК “Гацко”

Данас је у кабинету начелника општине Гацко уприличен пријем за јуниорску екипу ЖОК “Гацко”, које су након побједе екипе Бимал Јединства из Брчког заслужено постале шамpионке БиХ у одбојци. Тим поводом, шампионке су угостили замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић и предсједник Скупштине oпштине Гацко, Јован Ковачевић. 

Да резултат није случајан те да je и доказ да општина Гацко много улаже у талентовану омладину посебно у сфери спорта, рекао је замјеник начелника, Радоица Антуновић, који је и предсједник одбојкашког клуба. „Ово је само један од изванредних резултата млађих категорија ЖОК „Гацко“, које постижу последњих година. Ове дјевојке прије двије године биле су и кадетски прваци РС, а сада су јуниорски прваци БиХ. Осам дјевојака из ове екипе игра за сениорску екипу ЖОК „Гацко“, која је друга у БиХ, и то је доказ једног квалитетног рада, упорности и труда у клубу. Општина Гацко је створила добре услове за добар рад, који даје управо овакве резултате” рекао је Антуновић.

Када су у питању такмичарске селекције, Антуновић је нагласио да општина не ускраћује помоћ ниједном клубу, сходно њиговим резултатима. “Такав случај је и са одбојкашким клубом, a овај пријем је круна једне фантастичне сезоне ЖОК „Гацко“. Жељели смо пригодним поклонима и малим дружењем да наградимо ове дјевојке које у постали прваци БиХ”, закључује Антуновић. 

Тренер одбојкашица, Саша Слијепчевић, рекао је да је задовољство радити са уиграном екипом, по систему који је одавно постављен и настављен у овој сезони. Захвалио је на подршци општини Гацко као главном, а како и сам каже, у већини случајева и једином спонзору клуба.

За одбојкашице слиједи пауза до августа мјесеца, када почињу припреме за наредну сезону. На јесен их очекује једно ново искуство, Европски Челенџ куп. До тада, наше дјевојке одмарају и припремају се за нове побједе.