Пријем за гимназијалце, прваке РС из демократије

Замјеник начелника Општине Гацко, Радоица Антуновић и предсједник Скупштине општине Јован Ковачевић, уприличили су пријем за ученике IV Г-1 СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, који су се у оквиру пројекта „Ја грађанин“ бавили проблемом безбједности младих у саобраћају, и тако на Републичком такмичењу освојили прво мјесто. На изради и презентацији пројекта учествовало је цијело одјељење, а само њих осам је учествовало у завршници под менторством професорице Јоване Петковић.

Због ситуације са корона вирусом ове године је такмичење одржано онлајн, што свакако није утицало на коначни и најбољи резултат гимназијалаца.

Будућност Гацка лежи у младим, образованим и перспективним људима, рекао је Антуновић, уз жељу да се ови млади људи и након студија врате у Гацко и тако допринесу развоју наше општине.

„Овдје су са нама матуранти Гимназије који су већ сада и студенти. Ја им желим срећу на студијама, да се неки од њих врате у Гацко и да на тај начин допринесу нашој општини. Честитамо им на њиховом великом успјеху и уручујемо скромне поклоне, да се сјете кроз своје студије и да промовишу Гацко и даље као што су то и сада радили. Сарађивали су са општином колико је општина могла да помогне и мислим да су били у озбиљном пројекту, да су озбиљно схватили и чинили. Упркос ситуацији са вирусом гдје се такмичење није могло реализовати до краја онако како је замишљено, они су побједници на републичком нивоу”, рекао је Антуновић, истичући како је најљепши дио посла управо овај – дружење са младима поводом њихових великих успјеха.

Вјетар у леђа током припреме и реализације такмичења дала је професорица Јована Петковић, кажу ученици, која је била ментор на овом пројекту.

Поручују да су поносни и задовољни што су у малом мјесту као што је Гацко успјели да освоје прво мјесто на Републичком такмичењу, и што су мотивисали многе људе и указали колико је битна безбједност у саобраћају.