Пријем за двије Наташе – ученице генерације основне и средње школе у Гацку

Јавна установа Народна библиотека Гацко и ове године организовала је пријем за ученике генерације основне и средње школе, Наташу Копривицу и Наташу Марковић.

За досадашњи успјех постигнут током школовања, двије Наташе су награђене пригодним поклонима – захвалницама и књигама, које им је уручио директор ове установе, Радомир Вучковић.

Он је похвалио свестраност ових дјевојака, које су, осим што су најбоље међу вршњацима, успјеле постићи завидне резултате у многим ваннаставним активностима.

„Веома сам поносна. Протеклих девет година труда и рада сада стане у те двије ријечи, ученик генерације“, казала је Наташа Копривица, која ће изабрати Гимназију и тако наставити своје даље, средњошколско образовање.

Електротехнички факултет у Бањалуци избор је Наташе Марковић, најбољег средњошколца у својој генерацији. Како је истакла, свако признање за рад и труд много значи.

Ове младе и вриједне дјевојке захвалиле су се породици и наставницима који су им били подршка све вријеме школовања.

Пријем који је организован њима у част, присуствовали су и директори школа из Гацка.

Подсјећамо, ово је једна од активности коју Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” Гацко организује у оквиру Гатачког културног љета.

Подијелите вијест