Презентација Локалне волонтерске политике

У сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта у влади РС, омладински комуникативни центар из Бања Луке (ОКЦ) и Омладински савјет РС (ОСРС) реализује пројекат под називом „Волонтерском легислативом до развоја локалних заједница“. Овај пројекат је финансијски подржан од старане ЕУ у оквиру програма Европски инструмент за демократију и људска права и Министарства породице, омладине и спорта у влади РС.
Презентација Локалног волонтерског сервиса одржана је у  петак, 21. јуна у сали СО-е Гацко.

Координатор пројекта, Анте Јурић Маријановић испред ОКЦ-а Бањалука, представио је улогу ЛВС-а  као и његов конкретан начин функционисања.

Презентацији су присуствовали представници локалне заједнице, Центра за социјални рад, НВО, основне и средње школе, Дјечијег вртића, Црвеног крста, Туристичке организације и удружења родитеља и пријатеља дјеце са посебним потребама „Растимо заједно“.

У плану је да се одржи 5 радионица, на којима ће се детаљније промовисати волонтирање, а усаглашени су кораци по питању израде документа локалне волонтерске политике општине Гацко и пуштања у скупштинску процедуру.

Подијелите вијест