Представници општине Гацко у Београду одржали састанак са потенцијалним инвеститорима

У организацији удружења грађана “Будућност Обреновца”, Удружења угоститељства и туризма и Заједнице општих удружења предузетника, у просторијама Привредне коморе Београда, протеклог викенда реализован је радни састанак представника општина старе Херцеговине, међу којима су били и представници општине Гацко, са потенцијалним инвеститорима кинеске компаније “Sinomach-Cneec-Cneetc”.

Кроз кратки промотивни филм, представници наше општине на овом састанку презентовали су привредне, енергетске, туристичке и све друге потенцијале и могућности којима располаже општина Гацко.

Представници кинеске компаније, на челу са генералним директором Ни Bеихонгом, показали су спремност и интересовање за улагање као у енергетски сектор општине Гацко, тако и у комплетан енергетски сектор Херцеговине. Према ријечима замјеника начелника општине Гацко, Радоице Антуновића, кинеска делегација је већ обавила преговоре са Владом Републике Српске око поменутих улагања у општине старе Херцеговине, а њихова посјета Гацку најављена је у другој половини марта.

Из општине Гацко, састанку су присуствовали замјеник начелника општине, Радоица Антуновић, предсједник СО-е, Јован Ковачевић, директор Туристичке организације, Радован Окиљевић, као и представници привредних компанија из Србије.

Након радних активности, посјетили су и 36. међународни сајам туризма, гдје су били гости штанда Привредне коморе Београда.

Подијелите вијест