Представљен зборник радова „Српска поезија страдања и патње“

Синоћ је у просторијама читаонице Народне библиотеке Гацко представљен Зборник радова „Српска поезија страдања и патње“, који је приредио Раде Р. Лаловић.

Зборник садржи 25 есеја и стручно-методичких радова у којима 15 аутора, професора српског језика и књижевности, тумачи поезију страдања, патње и мука које су Срби претрпјели од Јасеновца, Јадовна, Глине, херцеговачких јама, преко Шумарица до НАТО бомбардовања 1999. године.

У Зборнику мјесто су нашли и радови Гачана, професора Божа Тепавчевића и професорице Српског језика Даринке Иванишевић која је синоћ говорила дијелове рецензије Момчила Голијанина и Луке Цицмила, о поетској руковети – О сјенима спрских мученика. Наставник Српског језика у ОШ “Свети Сава Гацко” Драгана Ћорић, читала је дијелове рецензије Мр Мирка Мутића.

У програму су учествовали ученици Основне школе „Свети Сава“, Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ из Гацка, као и Музичка школа “Свети Роман Мелод”.

Организатори вечери били су Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Гацко и Јавна установа „Народна библиотека“ Гацко.