Представа за дјецу „Гагарин – најшашавији пас у свемиру“

У сриједу 12. јуна са почетком у 13.00 часова у Дому културе у Гацку биће изведена позоришна представа за дјецу „Гагарин – најшашавији пас у свемиру“ у извођењу Дјечијег позоришта РС из Бања Луке.

Представа је намијењена за гледаоце од предшколског узраста па до четвртог/петог разреда основне школе.

Представа је урађена по истоименој књизи Берислава Благојевића, а уврштена је и у обавезну лектиру за основну школу.

Представу је режирао Јован Царин, а он о представи каже:

„Овај благородни текст веома лако је прилагођен за позориште захваљујући језику слика. А све те слике приказују универзалне преломне тачке препознатљиве из живота. Главни јунак ове историје је један пас по имену Гагарин. Он доживљава све оне, заправо људима, примерене ситуације, од напуштености до љубави.

Друга предност овог текста је то да попуњава празнину између представа за млађи узраст и оних за тинејџере. Зато је ова представа замишљена да задржи публику која већ има своју вољу и критеријуме. Такви гледаоци могу да разумеју много више али и очекују од представе много више. Другим речима, таква старија публика од девет и више година жели озбиљнији приступ. Представу прилагођену свом узрасту. То никако не значи да ова представа није намењена најмлађој  публици или чак одраслима. Прича је довољно универзална и зато ће у њој подједнако уживати и они најмлађи али и најстарији гледаоци.

Уз такав приступ публика ће лако да се поистовјети са псом Гагарином и заједно са њим доживи све те тако људске ситуације – јер и пси су „људи“ а посебно овај збуњени и шармантни шерет.“

Из Културно-спортског цента позивају дјецу да дођу у позориште и забаве се уз ову одличну представу.

Улаз је бесплатан.

Подијелите вијест