Предшколска припрема у ЈПУ “Дјечији вртић” Гацко

Програм припреме дјеце пред полазак у школу и ове године ће се реализовати од 2. марта до 31. маја. Програм је намијењен за дјецу која ће у септембру ове године кренути у први разред основне школе. У јавној предшколској установи „Дјечији вртић“ Гацко овај програм ће похађати 30 дјеце, која иначе нису редовни корисници вртића.

“Поред њих 30, имамо још 39 дјеце која од септембра похађају редовни програм у вртићу, а која ће заједно са њима кренути у први разред. Са дјецом ће радити дипломирани васпитачи и професори разредне наставе. Овај програм је показао да подстиче квалитетан развој дјетета, олакшава почетак обавезног школовања и пружа родитељима подршку у њиховој родитељској улози”, рекла је директор ове установе, Јелена Гутовић.

Гутовић је подсјетила да су родитељи малишана који ће похађати програм припреме, до 1. марта дужни донијети у вртић уредне налазе бриса носа, грла, налаз столице и љекарско увјерeње дјетета.

Припрема дјеце ће трајати три мјесеца, сваки радни дан у трајању од 180 минута. Програм је у потпуности бесплатан јер за циљ има да се предшколско васпитање и образовање учини доступним што већем броју дјеце.

Подсјећамо, Министарство просвјете и културе РС у сарадњи са предшколским установама од 2011. године организује тромјесечни предшколски програм за ону дјецу која нису похађала предшколску установу.

Подијелите вијест