Пред нама је још једно садржајно културно – спортско љето

Тактовима духовне музике хора “Новомученик Станко Острошки” из Никшића, вечерас је озваничен почетак овосезонске културно спортске манифестације, за коју се вјерује да ће и овога љета оживјети Гацко и његове потенцијале.

Манифестацију “Културно – спортско љето Гацко 2022”, чији је прошлогодишњи иницијатор био Кабинет начелника, отворио је први човјек општине, др Огњен Милинковић. Присјетио се успјеха који је тада ова новооснована манифестација доживјела.

„Вечерас отварамо врата манифестацији која је прошле године окупила велики број учесника и оправдала очекивања, оправдала рад и труд свих људи који су учествовали у њеној организацији. Задали смо задатак свима нама да се ове године потрудимо и Гацко оживимо још бољим културним и спортским садржајима”, казао је Милинковић, позивајући све да од Тројичиндана до Преображења Гацко мапирају као једно од мјеста које у овом периоду треба посјетити.

И баш по угледу на прошлогодишњу успјешну сезону, све оне који се овога љета одлуче посјетити Гацко, наредна два мјесеца очекује прегршт добрих културних, али и спортских догађаја, поручује организатор ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко.

Изложба слика Тање Пикуле прва је у календару планираних активности. Ту су и љетна школа пливања и ватерпола, Караван РТРС, једрење на дасци, а по угледу на прошлу годину, и овога љета уживаћемо у скоковима у воду на језеру Клиње. Ово су само неки од догађаја које су припремили организатори.

У вечери отварања, још су учествовали и хор Свете Јелене Анжујске из Гацка, као и талентовани Илија Ћоровић који се представио блоком рецитала.

Покровитељ манифестације је Општина Гацко.

Подсјећамо, манифестација Културно – спортско љето и ове године је закуцала на велика врата у сусрет прослави Тројичиндана – Крсне славе општине Гацко и Саборног храма.