Празник одбојке у Гацку

Одбојкашице Гацка у недјељу у својој дворани, дочекаће екипу Бимал Јединство у финалу Купа БиХ, а то је био разлог за конференцију за новинаре која је данас одржана у Сали скупштине општине Гацко.

Медијима су се обратили начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, предсједник клуба Жељко Тепавчевић, тренер екипе Саша Слијепчевић, те капитен тима Хелена Поповић. Од гостију из Савеза, присуствовали су Милош Јелчић и Марко Тохољ.

Први човјек града, др Огњен Милинковић, наглашава да је велика ствар за наше мјесто што се титула Купа БиХ одлучује управо у Гацку. Додаје да ће у недјељу бити дивна спортска представа, уз фер и коректну атмосферу.

“Велико је задовољство што се јадан овако велики спортски догађај одржава у нашем граду. Превасходно велику захвалност дугујемо нашим одбојкашицама, које годинама постижу запажене резултате на понос Гацка. Хвала им још једном јер се Гацко на најљепши могући начин промовише кроз спорт. Свакако, хвала и Одбојкашком савезу БиХ који је нама додијелио домаћинство. Општина Гацко и кабинет Начелника на челу са мном стајаће увијек иза добрих ствари као што је ова недјељна”, рекао је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић.

У клубу су оптимисти да могу одиграти квалитетније него у првенственом мечу против Брчанки. Свакако, поручују, част и привилегија је организовати овакво нешто, али и обавеза да све буде безпријекорно.

“Желио бих да се захвалим Одбојкашком савезу БиХ (ОСБиХ) који су нам додијелили да будемо домаћини финала Купа БиХ. Као што вам је познато ЖОК Гацко већ годинама игра финала Купа БиХ, једном нам је то и пошло за руком да освојимо, надам се да ћемо тај резултат из 2014. године и поновити овдје у Гацку“, казао је предсједник клуба Жељко Тепавчевић, који је нагласио да ће се ЖОК Гацко потрудити као и увијек до сада да буду добри домаћини.

Тренер Гачанки Саша Слијепчевић и капитен Хелена Поповић сагласни су у једном, да ће оставити срце на терену, па вјерују у позитиван исход. Поповићева наглашава да је велика штета што ће трибине бити празне, јер су оне „седми“ играч Гацку годинама.

Милош Јелчић, члан Управног одбора ОС БиХ истакао је да се радује да је и Гацко, односно Херцеговина први пут добила организацију финала Купа БиХ.

Подсјећамо, финале Купа БиХ, игра се у недјељу од 14.30 часова пред празним трибинама, али уз директан пренос на БХТ1.

Подијелите вијест