Позив на “Дане Херцеговине”

Дани Херцеговине је назив конференције која ће се по први пут организовати од 15. до 18. августa 2013. године. Домаћини и носиоци иницијативе за покретање и организовање Конференције су општине из Источне Херцеговине и Подриња (Билећа, Берковићи, Чајниче, Фоча, Гацко, Источни Мостар,Калиновник, Љубиње, Невесиње, Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Требиње и Вишеград).

Овим путем позивамо све заинтересоване да узму своје учешће на предстојећој Конференцији која представља прво и највеће окупљања Херцеговаца на једном мјесту, како оних који у њој живе, тако и Херцеговаца у дијаспори.

Циљ Конференције јесте годишње окупљање свих оних који воле Херцеговину и оних који у њој виде могућност за пословне активности и сигурно инвестирање кроз разне врсте партнерства и индивидуалног улагања.

Конференција Дани Херцеговине, је двојног карактера – развојног и забавног, приступ који ће креирати културу отвореног дијалога међу учесницима, а у циљу постицања комуникације и стварања предуслова за реално сагледавање свих развојних могућности.

Ултимативни циљ Конференције је развој и оживљавање овог дијела Републике Српске који обилује неискориштеним потенцијалима очитованим у јединственим природним ресурсима, повољним климатским карактеристикама и еколошки чистом простору, те богатој културној баштини и вијековима-дугој традицији. Источна Херцеговина уз регију Подриња (дио Старе Хецеговине) је упркос овим потенцијалима дошла на само дно по развијености у Републици Српској, те је неопходно подстаћи активан ангажман Херцеговаца који у њој живе, али и Херцеговаца у дијаспори, како би ови простори постали мјесто квалитетног живота и повратка, а не континуираног исељавања.

Мјеста одржавања кључних догађаја Конференције су Требиње и Вишеград, док су у осталим мјестима планирани мањи догађаји и организоване посјете, а у складу са интересовањима учесника.

Све додатне информације, пријаву за учешће и контакте у вези са Конференцијом се могу пронаћи на web страници www.danihercegovine.org