Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Позив на „Дане Херцеговине“

Дани Херцеговине је назив конференције која ће се по први пут организовати од 15. до 18. августa 2013. године. Домаћини и носиоци иницијативе за покретање и организовање Конференције су општине из Источне Херцеговине и Подриња (Билећа, Берковићи, Чајниче, Фоча, Гацко, Источни Мостар,Калиновник, Љубиње, Невесиње, Ново Горажде, Рогатица, Рудо, Требиње и Вишеград).

Овим путем позивамо све заинтересоване да узму своје учешће на предстојећој Конференцији која представља прво и највеће окупљања Херцеговаца на једном мјесту, како оних који у њој живе, тако и Херцеговаца у дијаспори.

Циљ Конференције јесте годишње окупљање свих оних који воле Херцеговину и оних који у њој виде могућност за пословне активности и сигурно инвестирање кроз разне врсте партнерства и индивидуалног улагања.

Конференција Дани Херцеговине, је двојног карактера – развојног и забавног, приступ који ће креирати културу отвореног дијалога међу учесницима, а у циљу постицања комуникације и стварања предуслова за реално сагледавање свих развојних могућности.

Ултимативни циљ Конференције је развој и оживљавање овог дијела Републике Српске који обилује неискориштеним потенцијалима очитованим у јединственим природним ресурсима, повољним климатским карактеристикама и еколошки чистом простору, те богатој културној баштини и вијековима-дугој традицији. Источна Херцеговина уз регију Подриња (дио Старе Хецеговине) је упркос овим потенцијалима дошла на само дно по развијености у Републици Српској, те је неопходно подстаћи активан ангажман Херцеговаца који у њој живе, али и Херцеговаца у дијаспори, како би ови простори постали мјесто квалитетног живота и повратка, а не континуираног исељавања.

Мјеста одржавања кључних догађаја Конференције су Требиње и Вишеград, док су у осталим мјестима планирани мањи догађаји и организоване посјете, а у складу са интересовањима учесника.

Све додатне информације, пријаву за учешће и контакте у вези са Конференцијом се могу пронаћи на web страници www.danihercegovine.org

Подијелите вијест