Потврђено шест случајева заразе, на болничком лијечењу осам лица

Од седам тестираних особа из Гацка, код шест је потврђено присуство корона вируса, док је једно лице негативно.

Како су нам потврдили из Штаба за ванредне ситуације општине Гацко, све је више пацијената који се јављају у болницу са повишеном температуром, па самим тим тренутна епидемиолошка ситуација у Гацку је забрињавајућа.

Имајући у виду да ускоро почиње школска година, одговорност за здравље дјеце је приоритетна. С тим у вези, припадници Цивилне заштите јуче су извршили детаљну дезинфекцију Основних и Средње школе на подручју наше општине.

Према подацима Штаба за ванредне ситуације, данас je тестиранo пет особа, а очекују се резултати за још 12 особа, тестираних јуче и данас. На болничком лијечењу налази се осам особа. На подручју општине Гацко тренутно је заражено 78 особа, а под здравственим надзором налази се 60 особа.

Од почетка пандемије у Гацку је тестирано 436 особa.

Сагледавајући тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој општини, Републици Српској и окружењу, Штаб за ванредне ситуације апелује на све грађане да буду дисциплиновани и понашају се у складу са прописаним мјерама које према Закључцима Републичког Штаба за ванредне ситуације важе до 31. августа ове године.