Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић у посјети Гацку

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић данас је примио потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића и потпредсједника Вијећа народа Народне скупштине Републике Српске, Кемала Чамџију, који су боравили у радној посјети општини Гацко.

Састанку су присуствовали  замјеник начелника општине, Радоица Антуновић и представници повратника.

“Разговарали смо о неколико конкретних пројеката изложених од стране представника повратника, које је и начелник подржао. Настојаћемо у наредном периоду да обезбиједимо значајнију посјету представника из извршне власти државе, да видимо шта се може помоћи и да удружимо средства. Повратници ће дио средстава обезбиједити преко своје дијаспоре, да би се инфраструктурни пројекти који су у интересу свих грађана реализовали”, истакао је Салкић.

Било је ријечи и о појединачним пројектима од интереса за повратничку популацију.  Разговарано је о путној комуникацији Степен – Церница – Кључ – Заграци, о путу за Борач, о наставку електрификације мјесне заједнице Борач, као и о потреби да се обезбиједе средства и из других извора.

“На нивоу општине се издваја 1,5 милион марака годишње, за развој сеоске и градске инфраструктуре. У будућности ћемо направити заједничке пројекте са средствима од РС и БиХ, да би урадили нешто значајније на инфраструктурним пројектима гдје живе повратници” рекао је Радмиловић.

Повратници су изразили своје задовољство због одличне сарадње са начелником општине и добрих међуљудских односа.

Подијелите вијест