Пораз за бригу: ФК “Слобода“ Нови Град – ФК „Младост“ 3:0

Гатачка „Младост“ у 20. колу Прве лиге Републике Српске је гостовала у Новом Граду гдје се састала са екипом ФК „Слободе“. Домаћини су након 90 минута игре били бољи и заслужено побиједили резултатом 3:0. Приказана игра била је задовољавајућа са три постигнута поготка. Голове за домаћина постигли су Мустеданагић у 43. минуту, Антонић у 50. минуту и Пархамов у 90. минуту игре. Заслужена побједа домаћина против знатно ослабљене и подмлађене екипе из Гацка за коју није наступило седам првотимаца.

„Младост“ је играла у саставу: Гузина (од 55. мин. Перовић),Мрковић, Сушић  (од 86. мин. Горановић), Сушић, Бјелогрлић (од 72. мин. Николић), Пушара, Прело, Тохољ, Лозо, Дубљевић, Вуковић.

Након одиграних 20 кола на првом мјесту је екипа ФК „Леотар“ из Требиња са 39 бодова а „Младост“ се налази на једанаестом  мјесту са освојеним 21 бодом.

У наредном, 21. колу Првенства РС које се игра у суботу 2. маја, са почетком у 16:00 часова, фудбалери „Младости“ су домаћини екипи ФК „Слобода“ из Мркоњић Града која је у прошлом колу била боља од екипе ФК „Пролетер“ из Теслића  побиједила резултатом 1:0.

У утакмици 26. кoла првенства Омладинске лиге БиХ група „ЈУГ“ која је одиграна у недељу 26. априла, у Мостару, омладинци „Младости“ су се састали са вршњацима НК „Бранитељ“ из Мостара. Кадети су своју утакмицу изгубили резултатом 2:0, а Јуниори су играли неријешено 2:2.

У следећем 27. колу које се требало играти у сриједу 29. априла омладинци „Младости“ су домаћини екипи ФК „Леотар“ Требиња. Утакмице се због лошег времена одгађају за уторак 05. мај и почињу у 14:30 часова – кадети и 16:30 часова- јуниори.