Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полицијској станици за безбједност саобраћаја Гацко додијељена „Бронзана плакета за рад на унапређењу безбједности саобраћаја“

На трећој међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ која је одржана 30. октобра у Бањалуци, Полицијској станици за безбједност саобраћаја Гацко додијељена је бронзана плакета за рад на унапређењу безбједности саобраћаја.
Наиме, Комисија за одабир најбоље јединице локалне самоуправе и најбољег Савјета у области унапређења безбједности саобраћаја и најбоље Полицијске станице за безбједност саобраћаја донијела је Одлуку којом је ПС за БС Гацко рангирана међу прве три полицијске станице за безбједност саобраћаја у Републици Српској.
Ово признање је резултат континуираних активности полицијских службеника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко што је довело до смањење броја саобраћајних незгода за 46,34% у првих девет мејсеци ове године у односу на исти период прошле године на подручју дјеловања ове станице. Наведено смањење саобраћајних незгода је сигурно један од параметара који је одлучивао о награди.
Активности усмерене на неприлагођену брзину која је најчешћи изрок саобраћајних незгода резулирале су смањем за око 47% саобраћајних незгода са овим узроком.
Примаран рад ове станице је безбједност саобраћаја, али свакако и пожртвованост полицијских службеника ове станице у расвјетљавању и документовању кривичних дјела и прекршаја, с акцентом на област злоупотребе опојних дрога, допринијела је укупним добрим резултатима Центра јавне безбједности Требиње.
Ова награда за полицијске службенике Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко је признање али и обавеза и подстрек за даље активности.
                                                                                                                                                                     (МУП РС)

Подијелите вијест