Полицијској станици за безбједност саобраћаја Гацко додијељена „Бронзана плакета за рад на унапређењу безбједности саобраћаја“

На трећој међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ која је одржана 30. октобра у Бањалуци, Полицијској станици за безбједност саобраћаја Гацко додијељена је бронзана плакета за рад на унапређењу безбједности саобраћаја.
Наиме, Комисија за одабир најбоље јединице локалне самоуправе и најбољег Савјета у области унапређења безбједности саобраћаја и најбоље Полицијске станице за безбједност саобраћаја донијела је Одлуку којом је ПС за БС Гацко рангирана међу прве три полицијске станице за безбједност саобраћаја у Републици Српској.
Ово признање је резултат континуираних активности полицијских службеника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко што је довело до смањење броја саобраћајних незгода за 46,34% у првих девет мејсеци ове године у односу на исти период прошле године на подручју дјеловања ове станице. Наведено смањење саобраћајних незгода је сигурно један од параметара који је одлучивао о награди.
Активности усмерене на неприлагођену брзину која је најчешћи изрок саобраћајних незгода резулирале су смањем за око 47% саобраћајних незгода са овим узроком.
Примаран рад ове станице је безбједност саобраћаја, али свакако и пожртвованост полицијских службеника ове станице у расвјетљавању и документовању кривичних дјела и прекршаја, с акцентом на област злоупотребе опојних дрога, допринијела је укупним добрим резултатима Центра јавне безбједности Требиње.
Ова награда за полицијске службенике Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко је признање али и обавеза и подстрек за даље активности.
                                                                                                                                                                     (МУП РС)

Подијелите вијест