Подржати нови живот

Фондација „Свети Вукашин“ већ скоро двије године успјешно функционише и материјално помаже мајкама са троје и више дјеце, али и родитељима који се лијече од стерилитета. Фондација спада међу ријетке институције на овим просторима које настоје да подрже српску породицу у времену када је природни прираштај сваке године у забрињавајућем паду.

С обзиром да сваког мјесеца број корисника средстава ове фондације расте, активиран је хуманитарни број 1458, чијим позивaњем се дарује 1 КМ за Фондацију „Свети Вукашин“.

Из Епархије позивају све људе добре воље да, уколико су у могућности, учествују у овој акцији.

Секретар фондације ђакон Владимир Вукановић каже да тренутно Фондација „Свети Вукашин“ има 200 корисника и да се њихов број константно повећава. Он је нагласио да Фондација за треће дијете додјељује 150 КМ мјесечно, за четврто 250, а за пето и свако сљедеће по 300 КМ.
„Дјеца која имају пребивалиште на подручју херцеговачких села добијају још по 50 КМ. Сви имају право да користе овај новац до навршене друге године“, објаснио је ђакон Вукановић.

За функционисање Фондације на мјесечном нивоу потребно је око 40.000 КМ, а у Епархији истичу да је њено постојање потребно не само Херцеговини, већ цијелој Републици Српској.

„Не смијемо да дозволимо да ова света и благородна земља Хецеговина пресуши, да пресуши људима, да пресуши живот и остане само камен“.-порука је Епархије Захумско Херцеговачке и Приморске, изречена приликом оснивања фондације.

Подијелите вијест