Почетак наставе у другом полугодишту по плану

Настава у другом полугодишту почеће у основним и средњим школама у Републици Српској у понедјељак (23.01.2017. године), како је то и предвиђено Правилником о школском календару за школску 2016/2017. годину.

Министарство просвјете и културе Републике Српске затражило је информације о стању на терену од предсједника актива директора основних и средњих школа како би могло процијенити да ли су створени услови у школама за несметан почетак наставе у другом полугодишту.

На основу информација предсједника актива директора основних и средњих школа, процијењено је да не постоји потреба за одступањем од правилника, те да настава у другом полугодишту може почети по плану.

Министарство просвјете и културе ће пратити и даље ситуацију на терену, водећи првенствено рачуна о томе да ученици безбједно стигну до школе. Уколико, због временских прилика, у неким од школа не буде могућ безбједан почетак наставе, Министарство ће доносити појединачне одлуке о почетку наставе у таквим школама.

Према Правилнику о школском календару за школску 2016/2017. годину, зимски распуст траје од 2. до 20. јануара 2017. године.​

(Министарство просвјете и културе РС)

Подијелите вијест