Почела обука пописивача у општини Гацко

У сусрет предстојећем попису, у сали  СО-е Гацко почела је обука за општинске посписивачe, која će трајати до 20. септембра.

Како сазнајемо из општинске Пописне комисије, 8 инструктора обучава 62 пописивача, а због проблема са одустајањем кандидата (12), ангажовано  је 12 пописивача који су имали стаус резерве.

Пописивачи  и инструктори који буду учествовали у попису, примиће накнаду за извршене задатке, која је повећана. Накнада за пописиваче по једном попуњеном обрасцу повећана је са  1,75 КМ на 2,20 КМ за урбано подручје, док је за рурално подручје накнада повећана са 1,95 КМ на 2,50 КМ. За општинске инструкторе, накнада је повећана са 70,00 КМ на 90,00 КМ.

Чланови Пописне комисије моле све кандидате који пролазе обуку за општинске пописиваче, да редовно присуствују обуци, која ће трајати до 20. септембра ове године.

Последњег дана обуке, кандидати за општинске пописиваче и инструкторе биће тестирани, након чега ће општинска Пописна комисија извршити именовање изабраних кандидата.

Попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ, који ће бити одржан од 1. до 15. октобра, организује се први пут од 1991. године.

Подијелите вијест