Почела изложбена сезонa у ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко: У припреми активности за “Културно – спортско љето Гацко 2022”

Изложбена сезона у Јавној установи “Културно – спортски центар” Гацко, почела је у уторак вече, отварањем 14. Клупске изложбе фотографија Фото – кино клуба из Требиња.

У просторијама Дома културе постављено је шездесет колор и црно-бијелих фотографија петнаест аутора, које је за поставку одабрао селектор изложбе Драган Проле, бањалучки фотограф и мајстор фотографије АУФБИХ.

Према ријечима директора КСЦ, Мире Копривице, изложба представља преглед најбољих фотографија у претходној години, а велики број учесника су награђивани аутори од којих неки жирирају еминентна међународна фото такмичења.

“Посебно нам је задовољство када међу ауторима имамо и Гачане, па смо овом приликом угостили Јована Видаковића који је био и гост и домаћин и отворио је изложбу. Изложба ће бити отворена мјесец дана и позивамо све љубитеље умјетности да дођу и погледају изложене фотографије“, рекла је Копривица.

Копривица je задовољна радом ове установе у години иза нас, а посебно се осврнула на „Културно – спортско љето Гацко 2021“ манифестацију која је својим садржајем обогатила љето у Гацку, а покренута је на иницијативу, Кабинета начелника општине, у сарадњи са јавним установама, у првом реду “Културно – спортским центром“.

“Поменута двомјесечна манифестација била је јако успјешна поготово када посматрамо са ове временске дистанце, кад су се утисци слегли. Свјесни смо да смо одрадили сјајан посао и да ће пред нама бити велики изазов да овогодишње планове спроведемо у дјело. Потрудићемо се да будемо што иновативнији, да нашим суграђанима и гостима Гацка понудимо богат садржај културног, спортског и забавног карактера”, истакла је директор “Културно – спортског центра”.

Осим “Културно – спортског љета Гацко 2022” које је већ у припреми, запослени у овој установи имају у плану и низ других активности које временски не припадају љету, а тичу се изложбеног програма, филмског садржаја, позоришних представа, академија, али и пјесничких вечери. Такође, радују се сарадњи са установама културе, афирмацији образовања, спорта и подршци младим људима у нашој општини.

Из “Културно – спортског центра” позивају суграђане на пројекцију филма “Златни дечко”, режисера Огњена Јанковића. Филм ће бити приказан вечерас у двије пројекције и то од 18 и 20 часова.

Подијелите вијест