Побједа хуманости на турниру у малом фудбалу и баскету

Божићни хуманитарни турнир у малом фудбалу и баскету, који се традиционално организује у сарадњи ЈУ “Културно – спортски центар” и Црвеног крста у нашем граду, испунио је сва очекивања. Турнир, који се ове године играо без присуства публике, завршен је вечерас, а побиједила је жеља да заједнички помогнемо социјално угроженим породицама из нашег града

Овогодишњи турнир који се организује осму годину у континуитету, био је најмасовнији до сада, а привукао је пажњу како одраслих тако и дјеце, оне којој је фудбал и кошарка у крви. Хуманост и солидарност још једном није дошла у питање, као ни добар квалитет фудбала на “петопарцу”, али и магичне игре у којој је “обруч” заштитни знак.

“Турнир је протекао у једној правој пријатељској атмосфери, али уз доста добрих потеза. Најважније је да смо прикупили новац и на овај начин помажемо десетак социјално угрожених породица”, казао је Владимир Вуловић испред КСЦ-а.

Укупно је прикупљено 1.820,00 КМ, односно 1.320,00 марака од котизација (фудбал сениори и млади, баскет), а у ову позитивну причу која је сваке године у нашем градићу на почетку календарске године, укључио се и Синдикат РИТЕ Гацко са 500 КМ.

Организатори су нам потврдили да је новац већ на рачуну Црвеног крста, те ће бити распоређен оним породицама којима је неопходан.

Иако је резултат био у другом плану, у категорији мали фудбал побједници су екипе “Делије Гацко” за сениоре и “Газде” за млађе, док је у баскету најбоља била екипа “3×3”. Најмлађи играч турнира био је Вељко Тепавчевић (седам и по година) који је у побједи своје екипе у финалном сусрету постигао два поготка.

Подијелите вијест