ПК“We dance” Гацко: Сјајан почетак плесне сезоне

У организацији WBA (World Ballet association) чланице гатачког плесног клуба “We dance” су протеклог викенда у Риму стајале раме уз раме са такмичарима из цијелог свијета и својим наступом избориле 1. мјесто у својој категорији, хип-хоп дуо. Наиме, ПК “We dance” се након освојеног 1. мјеста на Интернационалном такмичењу у Загребу (мај 2016) пласирао на Свјетско првенство у модерном плесу које се одржало 24. септембра у Риму и које је окупило око 30 плесних група из различитих земаља свијета: Словеније, Македоније, Хрватске, Италије, Русије, и других.

Такмичење се састојало из два дијела: полуфинала, у коме су се такмичари својим наступима борили за прва места у својом категоријама (Hip-hop, street, funky, contemporary, jazz, ballet, acrodance…)  и финала, у коме се, од свих првих мјеста из различитих плесних категорија бирао апсолутни побједник. Ову ласкаву титулу понијела је плесна група “Pro dance” из Словеније. Тематске кореографије “Roberry” и “Prison”, кореографа Маје Косовић и Емилије Стојановић остале су врло запажене и овацијама и аплаузом пропраћене од стране публике.

“Част нам је бити дио свјетског такмичења у модерним плесовима. То је за нас прије свега једно ново искуство из којег можемо много научити, из кога се могу родити нове идеје и које нам може бити добар вјетар у леђа, да напредујемо још више. Ово је за нас огроман успјех. Бити први у својој категорији је веома ласкава титула. Наши резултати говоре за нас. Трудићемо се да будемо још бољи и да својим радом а касније и резултатима одбранимо титуле које смо освојиле на различитим плесним такмичењима”, кажу Емилија и Маја.

Нова плесна сезона је за ове младе и амбициозне гачанке почела више него успјешно, зато из клуба поручују свим заинтересованим да им се придруже. Упис траје до краја мјесеца октобра, сваког викенда од 13:00 до 16:00 часова у холу ОШ “Свети Сава”у Гацку.

Подијелите вијест